MIDT I JULI...mye deilig sommervær!

Juli begynte veldig bra, og jammen fortsatte det, med litt regn innimellom som vi hagere mottok med takk! Ennå er det varmt og fint, hvis man kan godta at jeg syns 19 grader er en deilig temperatur!

Frokost, lunsj og middag spises ute, det er så herlig å sitte midt mellom blomsterbedene og nyte fargene og luktene, og planlegge hvordan det skal bli neste vår. Har feilplassert et par nye stauder, ser jeg - de må komme fram i lyset neste år.

Mens prydgulrotplantene er riktig plassert innimellom, så de kan sveve over de andre plantene men sine lekre kroner.Det er rosenes tid, og man kan bare fryyyde seg over alle de skjønne formene de har, enkle, doble, fylte og megafylte. Rosa i alle nyanser, knallrøde, hvite, lyse gule, oransje og tofargene. Svære blomster, bitte små blomster og midt imellomblomster. 

Irma og Anna Balsgård er to svenske søstre, som er utrolig hardføre og nydelige i fargen. Har alt dem opp fra stiklinger, de står på egen rot, og blir sterkere av den grunn. 


IRMA


ANNA

Wild Edric er et blikkfang for de som går forbi hagen, stor busk med nydelige svære, halvfylte blomster i en fin rosa nyanse. Engangsblomstrende, men det gjør ingenting!                             The Alexandra Rose er vakker i sin enkle form.


Aloha oppførte seg som buskrose de første årene, men plutselig begynte den å strekke på seg, så nå nyter jeg blomstene best fra verandaen. Den er veldig fylt og dufter deilig. Det gjør de aller flest rosene mine.


Henry Martin er en blomstervillig, mørk rosa og fylt rose, duftende og voksevillig.


Det er også albarosa Maxima, som må beskjæres kraftig av og til. Den setter rotskudd og den får lov å bre seg litt. Lyser veldig opp i skumringa. Ei anna hvit favoritt er drivhvite Madam Plantiere, som jeg har lagd av en stikling. Hun har røde knopper, og blomstene svever liksom som en liten sky der den står.


I hovedbedet er det tre planter som dominerer det største bedet, det er melkeklokke, astrantia og geranium Patricia. Elsker de storvokste plantene som fyller ut bedet med sine fine farger. De blomstrer lenge og er bare hyggelige å ha.


Hagen er et syn for tida, heldigvis har v sluppet unna skadeinsekter og har nesten ikke sniler, så nå er det bare ekstrem tørke som kan ta knekken på plantene. Men det er jo ikke så vanlig her på nordvestlandet....men aller verst vil jo være en sommerstorm. Det har vi hatt før...

Men nå ønsker jeg alle en nydelig sommer, alle hageeiere, krukkedyrkere, grønnsakentusiaster og tresamlere!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !