ET "UPASSENDE" INNLEGG, MON TRO, eller er flere som tenker slik?










Altså - i formiddag gikk jeg tur i blikkstille 8 plussgrader, uten lue, uten hansker, uten longs. Havet var stilt, sola lyste gjennom tynne skyer, og "alle" var ute og gikk. 

Hvorfor går jeg da og ønsker meg en meter sne (ok-en halv meter, da), ønsker meg kuldegrader som biter i kinnene og gjør det naturlig å fyre i peisen. Går jo barfot inne ennå! 

Ønsker å bruke selbuvottene, å trekke lua godt nedover ørene og tulle skjerfet godt opp over ørene. Vil gjerne høre det knirke under sko med piggdekk, gjerne måke fin vei, gjerne gå å ski langs Kyststien, og gjerne se at hagen virkelig har gått til hvile på rett måte - når vi har det som mørkest! Vet ikke om det er mine sterke nordnorske gener som påvirker meg, men jeg savner vinter!

Hagefolk legger ut bilder av alskens flotte planter, roser og urter som blomstrer som bare det. Fint å se på, men det skal ikke være sånn - nå - på midten av november! Kanskje vi ikke får oppleve vinter mer som vi husker den, kanskje blir vi avspist med et par uker tynt snelag, og to, tre måneder med tørke, en fabelaktig fin sommer og høst - og så lengselen etter sne igjen.

Sånn tenkte jeg på min vei langs en rolig, vakker kyst - med skarveflokk over holmene, og ørn i skyene. Har det jo egentlig veldig bra med dette været.....
slipper å kjøpe nye vinterklær, sparer på vinterskoene og fuglene får mat uansett :-)

Jula nærmer seg, i hvert fall ifølge butikkene, og i dag fant Per en pakke med påskemarsipanstenger nederst i kurven med den slags. Like god som de julete vi spiste opp forrige helg! Sola går ned i stuevinduet igjen, mye vakkert skue framover. Nyt dagen - sne eller ikke sne!

Kommentarer

  1. Jeg og savner vinteren! Masse snø og skiføre. Men, jeg savner ikke broddene! I fjor brukte jeg de én gang, mens de i Gudbrandsdalen, der jeg kommer fra, hadde en skikkelig holkevinter.
    Helt omvendt fra det vi er vant til.
    Fint å få være med på den koselige turen din!
    :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!