2. NOVEMBER.....både bart og bart

Det er ikke mye som tyder på at vi skal få noe stabilt vinterdekke på planter og plener ennå. November ble innledet med 16 plussgrader, og dagen i dag var både varm og solrik, med lang tur og kaffe på terrassen. Det er samme dagen ennå, men nå er det kuling og pøsregn! Det skifter fort, dette været vi alle snakker om!

Det ble faktisk en liten bukett med hjem, passer godt i hos sauen Bjarne :-)
Foretok den antakelig siste utplantingen for i år - vant nemlig et spennende prydgress på hagelagets årsmøte - pennisetum "Hameln". Klarte å finne en fin plass til det, så får vi være spent til våren!
Det eneste jeg har igjen å gjøre, er å vaske drivhuset. Har satt inn diverse planter til vinterlagring - og en av dem er en fuchsia, som jeg ikke vet navnet på. Den er så nydelig, med blålilla skjørt - så jeg tror den skal få blomstre så lenge den vil.
 

 

Har tatt inn en verbena rigida, for å se om den kan overvintre inne. Har også tatt og plantet noen knoller av salvia patens, og den ene blomstrer så intens som bare den kan. I lag med dem står ei bitte lita rose - en stikling av Winchester Cathedral fra i sommer - med ei nydelig lita rose på. Får stelle den godt i vinter, hadde vært kjekt om den vokste seg stor og fin hos meg
Flytta ei lita hengepil til "mellomrommet" nå i høst, og den er blitt et lite spurvetre! Har begynt å mate fuglene, og det er utrolig mange spurver og kjøttmeiser der. Men også to kråker og to sjurer, som er utrolig irriterende! De klarer å lirke seg til, både i fuglehuset og meisebolleholderen. Noen smartinger!


I ettermiddag var himmelen vakker og vill, og jeg håper på oppholdsvær i morgen, slik ar det blir drivhusvasking på meg. Men egentlig kan det bare regne, drivhuset har jo tak! Kom på at jeg har to ting til å gjøre ennå - pottevasking, og å legge kompost og løv på rosene! Men det må bli frost først.
Mange Hageglade viser at det er mye fint som blomstrer ennå, så det er bare å nyte! God novembertid :-)




Kommentarer

  1. Her ble de siste krukkene vasket idag, drivhuset er vasket, og i år overvintrer vi plantene inne, så det er blitt lykter og "pynt" i drivhuset. Sammen med hagebelysning ellers, er det ganske så hyggelig å se på i mørket. Men vi ser fram til kaldere vær, slik at vi kan avslutte hagesesongen:)
    Ha en fortsatt fin november.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!