søndag 14. juli 2013

UT PÅ TUR - ALDRI SUR......men kan bli litt stur!

Det er bare å innrømme - det er trist å se hvordan vind og regn herjer i hagen, flere dager i strekk. Det nytter ikke å gå ut og rette på plantene i et rolig øyeblikk. I neste sekund kommer elingen feiende inn som en grå vegg - sørvesten har alltid peiling rett på kortsida av huset. Den tar seg en sving rundt nabohuset, opp langs trappa, rundt neste vegg og braser inn i kåremagnebedet slik at alt som står opp der borte - ligger klistra! 
Men bor du på en haug, så bor du på en haug!
Vi hyrte oss i longs og ulltrøye og godt regntøy etter frokost, og heiv oss ut i regnbygene. Men faktisk så ble det en deilig tur med vind i ryggen for det meste - hele kyststien rundt! Det regnet som blåste i fjesene våre var faktisk lunkent - og gjorde oss pene nok en gang :-)


Nå er det tid for strandkvannen å blomstre, og den er vakkert rosa når den spretter ut. En staselig
plante.


I hagen er det rosene som holder på å komme etterhvert,
 bl. a, rugosaen Agnes. Ei nydelig, duftende sart gul rose. Aicha er sen, men blomstrene er store og lekre i år. Santana er fantastisk, regnet ligger som perler på dyprød fløyel! 


Charles de MillsSplendens, Hansaland, Rosarie del Hay, Tjømerosa, Singel Sherry, Poppius, Jens Munk, Stanwell Perpetual, Henry Martin, Charles de Mills, Ritausma, Haidee, Jomfrurosa, Alexsandra rose, Mary Rose, Maidens Blush, Leverkusen, Aloha og 36 andre hardføre, rotekte roser skal springe ut før sommeren er over. Det er noe å glede seg til, og de åpner seg uansett vær!
Masse forskjellige geraniumer, fra helt lave til halvmeter høye råder grunnen nå, med farger fra skinnende hvitt til karmosinrødt og kongeblått. Det er en utrolig spennende planteslekt som jeg er veldig glad i. Geranium RosemoorAugustprimulaene og de andre storvokste i den familien står store og flotte og tåler styggeværet bra. 
Skulle ha gjort en del i hagen før klanen ankommer på tirsdag og torsdag, men det får bli som det blir. Gleder oss til å få rommene fylt opp med glade barn og voksne i hvilemodus - akkurat sånn det skal være. Kanskje vi får oppleve noen fine kvelder som dette :

Blogging blir det vel ikke tid til mens de er her - men det kommer en dag da det blir rolig nok. 
Nyt sola, den som har - og håp på bedre vær, den som blir våt fra oven!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar