søndag 21. april 2013

VÅREN ER PÅ FULL FART ....og bjørka har ørlite grønt i knoppen!

5. april i fjor var bjørka lysegrønn, så det er ingen tvil om at våren er to, tre uker senere enn "vanlig". Men hva gjør det, den blir helt sikkert grønn til 17.mai! Det blir ikke søtmispelhekken til en hageeier oppi her. Gikk forbi søtmispelhekken hans her om dagen, og gledet meg veldig til den skulle stå i all sin hvite prakt om ikke så lenge. Og så går han hen og klipper den, halverer den - holdt på å grine!!! "Den var blitt så høy" - Det er greit, men han kunne venta med å klippe til den hadde blomstra fra seg:(
Ikke det spor bedre var halshuggingen av bjørkehekken borte ved Skulestranda. Kappet på alle bauger og kanter, ilag med syrinene, som også sto der.............
Sier ikke mer, blir så lei meg! Men nok om sure ting!


Blir ikke lei meg når jeg går inn i drivhuset om dagen. Ikke bare gror det så det "knaker" - men det første jeg ser er disse overvintrede-for-andre-gang- petuniaene. Tok stiklinger i fjor, og også i år - utrolig villig og vakker plante.

På kiwien er det utallige små knopper, regner med at det blir små kiwier å smake på i løpet av sommeren:-)

Har planta diverse tulipaner i krukker, og de har klart vinteren bra. En av mine yndlingstulipaner er New Dawn, med sine lekre hvit/rosakantede blader. Tror de blir fine i år! En annen tulipan jeg er glad i, er General de Wet - nydelig oransje og duftende, og den kommer igjen!

Andre planter som har fine blader, er den frøformede pelargoniaen Black Velvet,
den får rosa blomster. Tror den blir lekker!

Primula Johanna viser allerede blomsterknopper i de sirlig, små rosettene, skal bli en fornøyelse å se dem - og alle de andre primulaene etterhvert som de kommer i blomst. Har MANGE!

En rosa kuleprimula har sådd seg selv i ei sprekke mellom to steiner. Er ganske søt der den står, og der skal den få stå!

Det har vært korseminar i Bud i helga, med alle tre korene, og man kan vel si at sangen blomstrer - både som Mannskor, Damekor og Blandakor! Og man kan også si at det er ikke dumt å plante dem i samme potte en gang iblant!

Det ble tid til en tidlig fjelltur på Gulberget også, og vårfølelsen er god der oppe på Gusberghaugen også, og Buaværet lå bada i sol akkurat da vi var der, FINT!

Jeg har en litt spesiell plante, som jeg vil følge her på bloggen i tida framover. Ikke godt å si hva den heter på dette stadiet, vel?

Ønskar alle ei uke med mye grafsing og klipping (ikke bjørk og søtmispel), og godt hagevær i alle kriker og kroker av vårt lange land!  

3 kommentarer:

 1. Her er våren i full gang ser jeg, så flotte blomster.
  Så moro med kiwien din, fine knopper.
  Kos deg videre i hagen.

  SvarSlett
 2. En herlig tid dette, Åse! Jippppppppi... endelig er det vår. Det kjennes også på kroppen, slett ikke vant til å mye bøyog tøy i løpet av to dager! Ønsker deg en fin våruke!

  SvarSlett
 3. Oj, her var det mye lekkert og spennende!
  Kos deg i vårværet og nyt den deilige tiden vi endelig er inne i nå.
  Ha en fin dag:)

  SvarSlett