søndag 17. mars 2013

I STARTGROPA - står i kø for å bli prikla

Det gjør de virkelig, frøplantene! Halvparten er flytta ut i drivhuset på lun undervarme, mens andre halvparten ennå står under vekstlyset i kjelleren + at det står noen bokser på gulvet på vaskerommet ennå. Det er de som ikke har vist seg ennå, og de skal snart ut direkte i drivhuset. Da kan det hende at de vil, likevel.


Basilikumen er klar for potting, det dufter allerede deilig av de små spirene. Hadde fersk basilikum lenge i fjor, sto friske og fine i kjøkkenet. Hvis man reiser bort i basilikumsesongen, må de som vanner for deg få vite det at de trenger masse vann!
I dag var det kraftig tining av sneen, 6-7 plussgrader og veldig vårlig :-)
Kanskje det var derfor at en svær hvalross kunne beskues på et skjær rett utafor Kyststien i dag - hadde vært på Farstad dagen før. Tenk så fantastisk, da -det digre dyret svømmende og solbadende i våre nærmeste omgivelser!

For å prate litt mat for en gangs skyld - så lagde jeg ravioli fra bunnen av i dag! Ravioli er den beste pastaen jeg vet, og hadde fått et sett i gave av ei svigerdatter som visste det! Og det ble utrolig godt og var artig og enkelt å lage! De ble servert i en biffwok med krydret creme fraise (lett) saus og gode grønnsaker. Kjempenam! Mer enn nok til å fryse ned også :-)

På hjemveien gikk vi forbi "Storken" og gjengen. Kaller han Storken fordi han alltid strekker hals rett opp! "Svarten" pussa fjærene og "Gullet" bare så ....
I morgen skal jeg plante - fikk ei lita ladning med planter fra Zimtrade, kunne selvfølgelig ikke dy meg! En hosta, en helenium, en thalictrum, en anemone, en geranium, en dahlia, en montbrtia og ei rose....ikke så mye det, vel?
Så har jeg noe å sovne på når jeg i tankene vandrer rundt for å se hvor det er plass :-D
Selv om de femten pelargoniaene ble ødelagt i vinter, så satte jeg heldigvis ho Olea i vinduskarmen, og nå har ho gledet meg med en vakker blomsterklase i over en måned. Trøøøøøst :-)

Måtte sneen forsvinne som dugg for sola for alle hagere - ha ei fin uke!

3 kommentarer:

 1. Så langt det er kommet hos deg! Du har vært tidlig ute :-). Det er en herlig tid vi går i møte, og prikling er herlig håndarbeid på denne tida av året. Kan nesten kjenne duften av Basilikum helt hit. Mange av mine pelliser har også gått dukken i vinter, men de som har overlevd er nå plantet om, og tatt stiklinger av. Det blir nok en del avleggere å få rundt om også. Kos deg videre med plantene dine.

  SvarSlett
 2. Her var det maaaaange spirar.Blir ein aldri så liten priklejobb på deg. Så koselig at det nærmar seg uteliv i hagen....herlige tider.
  Kjekt at du har igjen ein Pelargonia som kan glede deg.

  SvarSlett
 3. Heisan. Mange grøne spirer hos deg som venter på bedre plass. Lukke til med arbeidet. Ha det godt.

  SvarSlett