søndag 23. september 2012

SOL UTE, SANG INNE, SOL I HJERTET BEGGE STEDER!

Tenk at vi fikk to dager med sol sammenhengende, og med lovnad om flere dager. Kanskje høsten blir noe å glede seg over, likevel? Men for hagen er det for sent for høstflor. Det vil si, selv om rogn og bjørk og kvitrogn og søtmispel står med svart løv - vil snart rugosabuskene, mispelhekkene, svartsurbæra til naboen flamme opp i en kortvarig fargeprakt. Får ellers glede oss over høstfargene der vinden har fart snillere fram.
Prøvde å finne noen blomster til å ha i dette innlegget, og da må jeg jo ha med en plante jeg egentlig var skuffa over, den toårige lychnis coronaria Occulata, som jeg trodde skulle bli hvit og rosa. Men da de første blomstene åpna seg, var de hvite som sne, og jeg ble litt sur for det. Men plutselig forandret de farge, og nå er den en flott busk, med "tusenvis" av lekre rosa og hvite blomster. Planten ta stor plass, men er lekker der den står:-)
                                                                                                                                En annen høstblomst, som jeg er veldig glad i, er anaphalis triplinervis -
 perleevigblom! Den blomstrer lenge, og lyser opp i bedet. Dessuten er den fin å ta inn og tørke.
Absolutt å anbefale i høstbedet, i lag med f. eks. lilla lyng.


Bakerst i rosebedet ved veggen sto denne vakre buketten av fioler. I det hele tatt er fioler helt fantastiske i hagen, de blomstrer jo fra påske til frosten tar dem. Men da har jeg klart å ta masse frø av dem, til glede neste år. Den oransje fiolen kjøpte jeg to uker før påske, og den er nesten like fin nå!Det er ei og anna rose som lyser i bedene, og en av de gledeligste investeringene i fjor er The Alexandra rose! Den blomstrer hele tida, og satte lett rot da jeg planta en stikling - i fjor. Nå blomstrer også den, gleder meg til å følge utviklinga av den rosa. Enkel, men utrolig vakker!
Rakk å gå en rask og flott fjelltur på Gulberget i dag, før CD-innspilling med koret i Myrbostad kirke. Høstfargene begynner å vises på bergene, men det må nok litt kaldere vær til før de virkelig stråler.
Da jeg sto opp i morges, med sola inn gjennom vinduene på stua, måtte jeg bare le - "noen" hadde lagt et filter over vinduene, slik at det var umulig å se ut!
Det betyr at det blir vinduspussing i morgen + litt løklegging og rydding i hagen.
Kanskje tar jeg meg en pause i blogginga til vi kommer hjem fra Vestlandsturneen vår - tror ikke det skjer så mye i hagen mens vi er borte:-)
Gleder oss til å se avleggerne våre igjen, de er ren fornøyelse!

Kos dere i hagen, folkens - eller hvor dere nå tilbringer høstdagene.!2 kommentarer:

  1. Alexandra rose... den har jeg ønsket meg i mange år. Og endelig... så ble den plantet i hagen i vår! Det er noe helt spesielt med de enkle rosene... vakrere støvbærere ksn en knapt se!

    SvarSlett
  2. Ååå så mye fint , ja hagen og blomstene må nytes til siste stund.
    God helg , Maritklem.

    SvarSlett